Edukacija

OIL / GAS:

OFFSHORE – Proizvodnja plina na sjevernom Jadranu. Prizvodne platforme se opskrbljuju električnom energijom proizvedenom iz INNIO Waukesha agregata. Trenutačno se na Jadranu nalazi 19 platformi.

ONSHORE – na kompresorskim stanicama INNIO Waukesha motori pogone kompresore za komprimiranje plina.

 

BIOPLINSKA POSTROJENJA: Bioplinska postrojenja su brzorastuća grana dobivanja “zelene energije”, a posebno u jugoistočnoj Europi. Plinski motori INNIO Jenbacher za ove su aplikacije idealni zbog velike električne iskoristivosti te zbog velikog raspona aplikacija, odnosno kalorijske vrijednosti plina koje prihvaćaju (15.73-25.56 MJ/Nm3). Plin kao pogonsko gorivo za INNIO Jenbacher plinske motore je moguće dobiti iz različitih izvora kako bi proizveli električnu i toplinsku energiju i opskrbili naselja, osigurali dodatni izvor energije postojećim energetskim sustavima kao što mogu poslužiti i za rad u 'island mode'. U današnje vrijeme bioplin za pogon plinskih motora se dobiva s deponija smeća, iz otpadnih voda, rudnika ugljena te iz biomase koja može biti otpad dobiven iz drvnog, poljoprivrednog i životinjskog podrijetla.

INNIO gas engines range in power from 0,3 to 10 MWe and our new diesel generator set delivers unmatched fuel efficiency, extended preventative maintenance intervals, the longest overhaul intervals and the longest design life available for high-speed diesel engines.